Ballerup Campus

Bygningen og faciliteter

DTU Diplom, Center for diplomingeniøruddannelse holder til på DTU Ballerup Campus.

DTU Ballerup Campus er kendetegnet ved, at alle aktiviteter forgår i den samme bygning, som ligger klods op af Sømosen. På den måde vil du hver dag møde mange andre studerende og undervisere fra de andre uddannelsesretninger, ligesom de administrative funktioner er lige rundt om hjørnet i en af de tre netværkscentre ned gennem bygningen.

I det hele taget sættes både studiemiljø og tværfaglighed i centrum på DTU Diplom. Det kommer fysisk til udtryk i de tre netværkscentre ned gennem bygningen, som er ved at blive etableret. Her kan du som studerende arbejde med projekter, slappe af og mødes med dine medstuderende fra din egen og andre uddannelsesretninger.

Lokaler og auditorier

Lokaler og auditorier på DTU Ballerup Campus lever op til de højeste standarder. Såvel undervisningslokaler som laboratorier er udstyret med moderne udstyr. De fire auditorier er naturligvis installeret med det nyeste av-udstyr, strømstik til de bærbare computere og trådløst internet ligesom i resten af bygningen.

Cykelkælder og bad

Hvis man vælger at komme cyklende til Campus, er der opvarmet cykelkælder, luftpumpe samt badefaciliteter.

Handicapvenlig bygning

Det er let at komme rundt i bygningen, der fordeler sig på 2 eller 3 plan, afhængig af hvor i bygningen man befinder sig. Der er mange elevatorer, som forbinder etagerne og det er derfor også let at komme rundt, hvis man sidder i kørestol. Der er derudover handicaptoiletter og brede døre overalt på institutionen.

Kantine

Kantinen, som netop er blevet bygget om og moderniseret, tilbyder et stort og veltillavet udvalg af mad og drikke. Hver dag er der en stor salatbar samt en lun og en varm Dagens Ret. Køkkenet serverer både traditionelle danske og internationalt inspirerede retter.

Læs mere om kantinen.

DTU Bibliotek

DTU Bibliotek, Ballerup, ligger centralt placeret på campus. Udover adgang til DTU Findit, en database med al bibliotekets litteratur, trykt som elektronisk, tilbyder biblioteket en række faciliteter, fx studiepladser, udlån af studierum, bærbare computere og e-bogslæsere. Endelig tilbyder biblioteket vejledning og kurser i litteratursøgning mm.

Læs mere om biblioteket.

Arkitektur og kunst

Når man går ned gennem den mere end 600 meter lange bygning kan man ikke undgå at se at Sømosen er nærmeste nabo til den ene side, selv om DTU Ballerup Campus ligger centralt for både bus og S-tog. Der er mange små torve, hvor man kan slappe af, læse, eller mødes med andre studerende.

Da DTU Ballerup Campus blev bygget i 1995, blev der lagt væk på at integrere kunst som en naturlig del af bygningen og arkitekturen. 

 

Kort over campus

DTU Ballerup Campus råder over 42.000 kvadratmeter. Bygningens størrelse betyder, at det ikke altid er helt nemt at finde frem til sin destination. Oversigtskortet viser, hvordan campus er indrettet med nogle af de væsentligste steder indtegnet.

Download kort over DTU Ballerup Campus som pdf


http://www.diplom.dtu.dk/om-dtu-diplom/bygninger-og-faciliteter
21 JUNI 2018