bibliotek

Bibliotek

DTU Bibliotek er universitetsbibliotek for DTU og nationalt, teknisk informationscenter; det vil sige, der er offentlig adgang til biblioteket.

DTU Bibliotek registrerer og arkiverer desuden den information, som DTU selv producerer samt de sager og projekter, der ligger bag. DTU Bibliotek bistår ved publicering og spredning af DTU’s videnskabelige information og gennemfører analyser af universitetets output og impact.

DTU Bibliotek har fokus på studiefaciliteter, og også i Ballerup stiller biblioteket studiepladser med og uden it samt grupperum til rådighed for de studerende. Biblioteket tilbyder også print, kopi og scan.  

DTU Bibliotek underviser i informationskompetence, og på DTU Diplom indgår bibliotekets undervisning i undervisningsplanerne. 

Bibliotekets bygninger

DTU Bibliotek, Ballerup, er centralt placeret på campus. Selve biblioteksrummet er et rundt tårn i tre etager, inspireret af Gunnar Asplunds runde bibliotek i Stockholm. Tårnet rager op over det øvrige byggeri, som et vartegn. Biblioteket er, som resten af bygningen, tegnet af PLH Arkitekter A/S.

Fra loftets hvælving hænger en kæmpemæssig lysekrone, inspireret af Rutherford og Bohrs atommodel. Kronens tre ringe med 60 halogen lamper symboliserer elektronbanerne.

http://www.diplom.dtu.dk/om-dtu-diplom/bygninger-og-faciliteter/bibliotek
19 JULI 2018