Green Mobility Challenge

Green Mobility Challenge er et ti-lektioners undervisningsforløb hvor dine elever i grupper på fem arbejder med følgende case:

"Transportministeren har kr. 15 mia. til udvidelse af skinnebåren trafik i og omkring hovedstaden med henblik på at erstatte så meget biltrafik som mulig med togtrafik.

Du kan anvende dette forløb som du synes. Et bud på et program for de ti lektioner kunne være dette:

 • To til tre lektioner: Generel introduktion til transport og til casen
 • Fire til fem lektioner: Selvstændigt arbejde med case, data og løsning
 • To til tre lektioner: Skrive rapport med løsning og argumenter for løsning

Her kan du hente en samlet pakke til at gennemføre forløbet i din undervisning. Pakken indeholder:

 • Kort vejledning til dig, så du lynhurtigt kan sætte dig ind i casen, succeskriterier og elevernes selvstændige arbejde
 • Læsestof til dine elever og til din introduktion af forløbet. Læsestoffet er korte introduktioner til transport og design af baneinfrastruktur (15 sider)
 • Data til brug for jeres elever. Data består af en række kort og tabeller (fx hvad det koster at bygge 1 km metro, 1 km S-tog, etc.). Derudover der links til en række kort- og GIS-programmer på nettet.
 • Rapportskabelon, som hjælper dine elever til hurtigt og nemt at skrive en rapport hvor målgruppen er transportministeren og ministeriets medarbejdere

Du kan bruge dette ti-timers forløb i din undervisning når det passer i din kursusplan. Hvis du anvender forløbet mellem 1. december 2019 og vinterferien 2020, så kan I sende færdige rapporter til os. Vi inviterer de bedste 25 grupper til en finaledag på DTU. Der er præmier til top tre og en komité fra branchen, der vælger vindere.

Færdige rapporter sendes til Samuel Brüning Larsen, studieleder på Diplomingeniørretningen Mobilitet, Transport og Logistik, på sbla@dtu.dk.

Den store finale

Den store finaledag er 16. april. Det bliver en mega-spændende dag med indhold om transport, geografi, miljø og ingeniøruddannelse.
Deadline for aflevering af elev-rapporter er den 14. februar. Elev-rapporter sendes til mig på sbla@dtu.dk. Det vil være en stor hjælp for mig, hvis du som underviser samler dine elevers rapporter og sender dem samlet til mig, så jeg har kontakt til jer undervisere.

Lidt praktiske detaljer:

 • Vi inviterer de 25-30 bedste grupper til deltagelse på dagen.
 • Det er en stor hjælp hvis du kun sender rapporter ind fra elevgrupper, der ved at de kan komme på finaledagen. Man deltager kun i konkurrencen hvis man kan deltage på dagen.
 • Det er muligt at søge om transportstøtte til deltagelse. Vi har fået kr. 30.000 af ministeren til dette formål. Det skal i søge om som underviser ved at skrive til mig. Afstand til Ballerup er kriterium for hvem vi deler penge ud til.
 • Præmierne er kr. 8.000 til vindergruppen og kr. 4.000 til nummer to og nummer tre
 • Hvis du gerne vil besøge os på finaledagen med hele din klasse, så er der (måske) mulighed for det. Jeg ved nærmere når vi når til deadline for aflevering af rapporter.
 • Dagen foregår fra kl. 11 til 15 på DTU's campus Ballerup, Lautrupvang 15, 2750 Ballerup. Vi skilter med Green Mobility Challenge, så I ved hvor i skal gå hen.

Kontakt

Samuel Brüning Larsen
Lektor
DTU Diplom
93 51 07 84