Parkeringsplads set oppefra

Regionalfondsprojekt bliver til inspirerende undervisning

torsdag 16 maj 19

Kontakt

Charlotte Flyger
Ingeniørdocent
DTU Diplom
40 81 91 33

Kontakt

Wolfgang Stelte
Projektleder
DTU Diplom
20 89 53 70
Sådan bliver samarbejdet med virksomheder til både innovation og undervisning på DTU Diplom.

I 2018 indledte DTU Diplom det EU-finansierede regionalfondsprojekt Innovationssamarbejder for Industri- og Servicevirksomheder i Region Sjælland. En af projektets kerneleverancer er innovation og produktudvikling i klynger af små- og mellemstore virksomheder i Region Sjælland, men projektet kan også noget andet.

Virksomheden ATKI, som er en af Danmarks førende inden for trafikregulering og trafikregistrering, ligger i Næstved og har 30 ansatte. ATKI er en af de virksomheder, der har engageret sig i Regionalfondsprojektet. Gennem samarbejdet med DTU er et af de konkrete projekter, virksomheden arbejder på, her i foråret blevet til en undervisningscase.

Projektet handler om udvikling og salg af et elektronisk overvågningssystem til åbne parkeringsanlæg, hvor man ønsker en løsning med elektronisk genkendelse af p-pladser, som ikke er baseret på en cloud-løsning og som fungerer uden at brugerne skal have et abonnement.

"Jeg har fået overraskende mange gode input"
Benny Nissen, salgschef i ATKI

I casen, som fokuserer på den økonomiske side af projektet, skal der udarbejdes en markedsanalyse og en business case. Casen indgår på 3. semester på diplomingeniørretningen Eksport og Teknologi, og der skal arbejdes på tværs af bl.a. marketing og erhvervsøkonomi for at løse opgaven, som de studerende går til i grupper på 5.

For salgschef i ATKI Benny Nissen har brugen af casen i kurset på diplomingeniørstudiet været en rigtig god oplevelse: ”Jeg har fået overraskende mange gode input fra mange af grupperne – meget af det er ting, som jeg helt bestemt kan tage med hjem og bruge i det videre arbejde,” fortæller han. ”Det er helt tydeligt, at de studerende har brugt meget tid på projektet.”

At få lov til at arbejde med en case fra den virkelige verden har været en kraftig motivator, peger flere af de deltagende studerende på. Samtidig har de igennem arbejdet med casen stødt panden imod nogle af de mure, som virkeligheden også ofte byder på, bl.a. med at finde eksakte data at regne ud fra. Når projektet på den måde afspejler de konkrete problemstillinger og den virkelighed, som man vil møde senere i sit arbejdsliv, er man forberedt på en helt anden måde.

Grupperne var i deres arbejde med casen generelt meget interesserede i den teknologiske side af projektet, men for ATKI – og for produktet og dets kunder – fylder denne side af sagen ikke så meget. ”Så længe det eksisterende udstyr fungerer, fungerer produktet også,” forklarer Benny Nissen. ”Teknologien er ikke så avanceret, egentlig.”

Vindergruppen, som leverede et særdeles professionelt stykke analysearbejde, mente i øvrigt ikke, at der var økonomi i projektet på det danske marked alene, så deres anbefaling var at finde på en anden løsning.

Hvem er ATKI

ATKI er en virksomhed i Næstved, som siden 2004 har arbejdet med trafikregistrering, trafikregulering, parkeringsløsninger, cykel- og personregistrering samt løsningen inden for trafiksikkerhed. Virksomheden har i sin løsningsudvikling bl.a. fokus på miljørigtige energiformer, især sol- og vindenergi.

Læs mere om ATKI på virksomhedens hjemmeside.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.