Rektor Anders Bjarklev og dekan Philip Binning sammen med institutdirektør Lars D. Christoffersen og medlemmer af det team, der har udviklet undervisningskonceptet foran vandreprokalen.

Paraplykursus-koncept modtager undervisningsprisen

fredag 03 maj 19
Vandrepokalen for den særlige indsats inden for undervisningsområdet flytter ind på DTU Ballerup Campus.

Undervisning er en hjørnestenen i DTU’s aktiviteter, og når DTU hvert år uddeler en pris for Udvikling af undervisning og læring er det netop for at understrege, hvor central og betydningsfuld en plads den faglige formidling indtager på universitetet.

Prisen uddeles for at hædre særligt engagement og særlige ingeniørdidaktiske tiltag, som løfter den faglige formidling og ikke mindst de studerendes læringsudbytte, og den uddeles derfor til undervisere, som har gjort en særlig indsats for systematisk at igangsætte, undersøge, dokumentere og dele erfaringer med undervisningsudvikling.

I 2018 gik Undervisningsprisen til det team af undervisere på diplomingeniørretningen Byggeri og Infrastruktur, som har udviklet de innovative paraplykurser, der knytter uddannelsens fagområder sammen med et casebaseret projektarbejde i et forløb på tværs af et helt semester.

Det obligatoriske paraplykursus er baseret på CDIO-principperne for ingeniøruddannelse, og det er udformet med fokus på at mindske frafald ved bl.a. at have en række indbyggede ”lærings-tjek” undervejs. Samtidig gør kurset brug af digitale læringsteknikker, og opsamling af data fra kurset anvendes til løbende at udvikle kursuskonceptet. Kurset er født ud af et frugtbart samarbejde mellem undervisere på DTU Diplom og DTU Management, DTU Byg og DTU Miljø.

Mens prisen egentlig blev uddelt i december på DTU’s årlige undervisningsseminar, flyttede den medfølgende ”vandrepokal” – en 3 meter høj skulptur, som er inspireret af det pædagogiske begreb stilladsering – først officielt ind hos DTU Diplom ved en lille ceremoni torsdag. Skulpturen, som er tegnet i 2016 af Maja Fjord Fjord, vil i den kommende sæson pryde campusområdet i Ballerup på pladsen foran hovedkantinen.

Teamet bag paraplykonceptet

Bag paraplykonceptet står Hans Peter Christensen, Peder Hundebøll, Gitte Mellemgaard, Lisbeth Lindbo Larsen, Solbritt Christiansen, Maria Hørby, Thomas Winther, Jesper Molin, Michael Mast, Rune Helgesen, Tommy Johansen, John Køhler Carlsson, Per Erik Thost, Jacob Hessellund Madsen, Adriaan Schelling, Jørgen Knoop, Carsten Rützou, Alfred Heller, Anette Krogsbøll, Daria Zukowska-Tejsen, Egil Borchersen, Jørn Toftum, Per Golterman, Toke Rammer Nielsen, Tove Lading, Allan Larsen, Jacob Kronbak, Sten Bonke, David Fuhrman, Jan Becker Høgsberg, Hjalte Jomo Danielsen Sørup, Martin Rygaard, Per Høeg og Karina Nielsen.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.