Kaffebryggeren Arvid på Danmarks Tekniske Museum.

Studerendes opfindelse på museum

onsdag 17 jun 20
|
af Line Reeh

Kontakt

Jakob Lemming Christensen
Afdelingschef
DTU Diplom
93 51 15 80

Udstilling på Danmarks Tekniske Museum

”OPFINDELSER – skabertrang og drømme” handler om, hvordan store opfindelser har ændret verden, om de processer, der ligger bag nogle af de mest kendte danske opfindelser, og om nogle af de nye opfindelser som er på vej, og som måske kommer til at præge vores fremtid.

Udstillingen åbner d. 17. juni

Læs mere

Danmarks Tekniske Museum håndplukker ny kaffebrygger, opfundet af diplomingeniørstuderende, til udstilling om skabertrang.

Sasha Beck og Jacob Thisted, Proces og Innovation er ikke blot diplomingeniørstuderende og virksomhedsstiftere. De er også opfindere.

 

De har, med udgangspunkt i en idé udviklet med en gruppe medstuderende, opfundet en innovativ kaffebrygger som fra den 17. juni 2020 kan ses på Danmarks Tekniske Museums nye udstilling ”Opfindelser – skabertrang og drømme”.

 

Idéen til kaffebryggeren, ”Arvid”, der brygger kaffe efter den manuelle pour over-metodes principper, opstod under kurset ”Fra Idé til Checkout” på 3. semester på Proces og Innovation.

"Vi har haft stor glæde af den rådgivning og adgang til blandt andet at teste forskellige materialer og formater, som vi har haft i værkstedslaboratorierne på Ballerup Campus."
Diplomingeniørstuderende og opfinder Sasha Beck

 

God kaffe hver gang

Maskinen, som kan ligne en rumraket på tre ben, er batteridrevet, så den kan bruges direkte på spisebordet eller placeres på en hylde, hvis man mangler plads på køkkenbordet. 

Og så laver bryggeren god kaffe efter brugerens personlige præferencer. Hver gang.

 

”Når man laver filterkaffe i hånden, vil man opleve, at kaffen smager meget forskelligt fra gang til gang. Bare en lille forskel i, hvor hurtigt man hælder vandet på, eller i hvilket mønster har stor betydning for smagen. Ved at indstille de forskellige parametre kan man her opnå sit yndlings-bryg hver gang,” forklarer Jacob Thisted.

 

Med kaffebryggeren kan man indstille vandtemperatur, blooming (afgasning af kaffen), vandfordelingen og vandtilførselshastigheden efter sine personlige præferencer, så man får den helt perfekte kop kaffe hver gang, enten ved at justere alle indstillingerne direkte på maskinen eller via en app, og man kan vælge mellem mange forskellige bryg. Man kan både designe sine egne varianter eller downloade bryggeopskrifter fra berømte baristaer.

 

 

3D-printet på Ballerup Campus

Prototypen på kaffebryggeren, som kan ses på Teknisk Museums udstilling er 3D-printet og fremstillet af Sasha Beck og Jacob Thisted i værkstedslaboratoriet DesignBuildLab på DTU Ballerup Campus. Her i værkstederne, som de to kalder ”et mekka for prototype- og produktudvikling”, har de tilbragt en del tid med at forfine og videreudvikle deres opfindelse, både som led i et specialkursus på uddannelsen og i deres fritid. Værkstederne er åbne 24-7 for studerende, når de har taget et gratis sikkerhedskursus. Værkstederne råder blandt andet over fem forskellige typer af 3D-printere, som alle er blevet brugt i udviklingsarbejdet med ”Arvid”.

 

Sasha Beck har stor ros til mulighederne for studerende på Ballerup Campus:

 

”Vi ville ikke har været, hvor vi er i dag uden de muligheder og den rådgivning og adgang til blandt andet at teste forskellige materialer og formater. Vi har blandt andet testet – og kasseret – aluminium, som viste sig at blive for varmt på grund af varmeledningsevnen.”

 

På markedet fra næste år

De første kaffebryggere forventes at komme på markedet i 2021. Indtil da kan maskinen ses i Helsingør på Danmarks Tekniske Museums nye udstilling ”Opfindelser – skabertrang og drømme”, som åbner den 17. juni 2020. Håndplukket som eksempel på skabertrang i Danmark i det 21. århundrede.

 

Sasha Beck og Jacob Thisted stiftede i januar 2020 firmaet BRØG. De arbejder i deres diplomingeniørprojekt efter sommerferien videre med udviklingen af koncept og firma.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.